Hållbarhet

 Hållbarhet

På Kimbrer Computer har hållbarhet alltid varit kärnan i vår affärsverksamhet. Vår kärnverksamhet – att sälja begagnad och renoverad maskinvara – är så hållbar den kan bli i IT-branschen. Det vi gör kan hjälpa våra kunder att minska sin negativa påverkan från den digitala infrastrukturen.


Affärsmodell och
strategisk ambition


Business model andstrategic ambitionVår kärnverksamhet är att köpa och sälja begagnad och renoverad IT-utrustning. Produkter köps in, tas isär och hämtas upp hos företag och professionella säljare. När maskinvaran kommer till Kimbrer Computer-lagret raderar vi all data på ett säkert sätt från alla enheter, vi genomför tester och förbereder enskilda delar för återvinning eller renovering. I genomsnitt återanvänds och säljs 96 procent av delarna vidare på den globala marknaden.Vår strategiska ambition är att bli världens bästa lager för begagnad och renoverad maskinvara. Inte världens största, men väl världens bästa – mätt utifrån kvalitet, kundnöjdhet och ekonomiskt resultat.
miljoeHållbarhet – höjdpunkter 2021Carbon


1.

Första
koldioxidredovisningen.

ISO


100%

av verksamheten ISO 14001- och
ISO 9001-certifierad.

CO2


7,000

ton koldioxid sparade åt
kunderna.

Reduction


70%

minskade
koldioxidutsläpp jämfört med 2020.


HållbarhetsrapportSustainability reportSustainability report

2021 publicerade vi vår första hållbarhetsrapport. Bland alla våra initiativ under 2021 sticker vår första omfattande koldioxidredovisning verkligen ut. Det gör även vår nya koldioxidkalkylator baserad på en så kallad livscykelanalys, där vi och våra kunder kan få en uppfattning om vilken klimatpåverkan ett inköpsbeslut får. Vidare var 2021 året då vi uppnådde den ansedda ISO 14001-certifieringen som ett bevis på vårt arbete inom området.


LADDA NER RAPPORT
Behöver du råd om att köpa eller sälja hårdvara? Fyll i formuläret så återkommer vi.

Support

  • +45 72 440 277

Vi svarar inom 48 timmar alla vardagar.

Öppettider

  • Måndag till torsdag: 08.30 – 16.30
  • Fredag: 08.30 – 15.30

This form is protected by reCAPTCHA - the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.